Hoppa till huvudinnehållet
Hero)

Kvinnor med blödningssjukdom

Lyssna på Dr Anna Ågren som förklarar att kvinnor med rikliga menstruationer kan lida av blödningsjukdom

Koagulationsmottagningar för utredning

Hematologimottagning Koagulation Malmö 
Skånes universitetssjukhus 
205 02 Malmö 
Tel. 040 33 10 00 (vxl)
Läs mer

Koagulationscentrum 
Sahlgrenska Universitetssjukhuset
413 45 Göteborg
Tel. 031 342 10 00 (vxl)
Läs mer

Koagulationsmottagningen A10:01
Karolinska Universitetssjukhuset Solna 
Eugeniavägen 3 
171 76 Stockholm 
Tel. 08 517 733 73
Läs mer 

Koagulationsmottagningen, Medicinska och geriatriska akutkliniken
Universitetssjukhuset i Linköping
581 85 Linköping
Tel. 010 103 46 46
Läs mer

 
Myflow Score

Är din rikliga mens normal eller inte?

Rikliga menstruationer kan vara helt normalt, men också tecken på en blödningsrubbning som t.ex. von Willebrands sjukdom. Myflow Score är en app som vägleder dig direkt i mobilen om du behöver kontakta en läkare.

Läs mer

 

WW

Lär dig mer om blödningsrubbningar – följ oss på Insta!

Vilka symtom är typiska för blödarsjuka? Är det sant att bara pojkar drabbas? Och kan man ha en blödningsrubbning utan att veta om det? På CSL Behrings nya nordiska Instagramkonto, Wounds & Wonders, finns svar. Här samlar vi kunskap, kuriosa och personliga berättelser om livet med en blödningsrubbning. Följ Wounds & Wonders idag!

Följ oss

 

var-kan-man-fa-mer-information

Allt om von Willebrands sjukdom

Den här sidan är till för patienter och anhöriga som vill veta mer om den ärftliga blödningsrubbningen von Willebrands sjukdom. Här får du veta vad som orsakar sjukdomen, vanliga symtom och hur sjukdomen kan behandlas.

Läs mer

Podden Blödigt Värre
Avsnitt 30 - Alex Dowsett, proffscyklist med hemofili A

Utan hemofilin hade han inte varit där han är idag, upplevt det han upplevt och nått sådana framgångar. Så resonerar Alex Dowsett, den före detta proffscyklisten från England som under sin karriär tog sig till den absoluta världstoppen inom sin sport. I dag arbetar han med att få fler barn och unga med blödarsjuka att våga satsa på sport. Med i avsnittet är också fysioterapeuten Magnus Aspdahl, han resonerar kring hur man som förälder till ett blödarsjukt barn kan tänka kring val av sport. Musiken gjordes av AlexiAction.

Vill du höra mer om Magnus och hans forskning kan du lyssna på avsnitt 12 av Blödigt värre. Vill du höra mer om träning kan du lyssna på avsnitt 6 som handlar om fotboll på elitnivå, eller avsnitt 20 som handlar om vad du behöver tänka på i din träning för att undvika allvarliga blödningar.

Lyssna här